Cu turla inalta si zvelta care domina peisajul verde lacustru al parcului Al. I. Cuza, biserica de lemn, in stil maramuresean, din cartierul Titan este un punct de reper pentru bucuresteni.
In 1993 Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist a aprobat formarea unei noi parohii in cartierul "Titan”, iar un an mai tarziu am inceput lucrarile de constructie a bisericii de lemn care domina astazi zona. In mediul natural in care a fost amplasata, optiunea pentru o biserica de lemn a fost decizia optima din punct de vedere estetic.
Complexul de cladiri al parohiei “Pogorarea Sfantului Duh - Titan” numara in primul rand biserica propriu-zisa, terminata in 1996, baptisteriul (sau aghiazmatarul) din fata ei, finalizat in 1998, libraria misionara inaugurata in 2008, doua porti maramuresene impunatoare, o fantana arteziana si un lumanarar rezultat din adaptarea (imbracarea ei in lemn) a fostei baraci de santier lasata cadou parohiei de o firma generoasa. In 2001 Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist a tarnosit biserica in mijlocul unei multimi de-a dreptul entuziaste.
Biserica noastra desfasoara inca de la inaugurarea ei programele de cult obisnuite din orice parohie ortodoxa de oras. Pe langa acestea biserica “Pogorarea Sfantului Duh” s-a remarcat inca de la inceput printr-un numar an de an mai bogat de programe sociale, misionare si culturale pentru toti cei interesati din zona. Toate aceste programe au avut inca de la inceput la baza principiul voluntariatului. Succesul acestei metode a confirmat constatarea ca, abia iesita din comunism, Biserica Ortodoxa Romana este foarte bogata in oameni de calitate, care, atunci cand sunt solicitati, stiu sa raspunda chemarii pastorilor ei.
Pr. Prof. Univ. Dr. Adrian Niculcea